Børnepsykologisk undersøgelse. En børnepsykologisk undersøgelse omfatter en vurdering af barnets eller den unges generelle kognitive færdigheder og en vurdering af socialt funktionsniveau, samt følelsesmæssig tilstand og trivsel og kan også omfatte en vurdering af tilknytningsstil. Børnepsykologiske undersøgelser kan foretages på børn i alle aldre.
Børnepsykologisk vurdering. En børnepsykologisk vurdering er mindre omfattende, men foretages for at lokalisere, hvori barnets vanskeligheder og ressourcer består. Her afdækkes, hvorvidt der er tale om vanskeligheder hos barnet eller i barnets miljø.
En børnepsykologisk vurdering kan resultere i, at det er nødvendigt med en egentlig børnepsykologisk undersøgelse. Andre gange vil det være tilstrækkeligt, at forældrene modtager rådgivning omkring, hvordan de håndterer barnets vanskeligheder.
Forældrekompetenceundersøgelse. En forældrekompetenceundersøgelse foretages altid som led i en større afdækning af familien og altid i samarbejde med en kommunal sagsbehandler. Forældrekompetence undersøgelser kontrolleres altid af ekstern autoriseret psykolog for at sikre uhildethed og at undersøgelsen er i tråd med Socialministeriets retningslinjer. Fokus vil altid være barnet/børnenes behov og forældrenes evner for at imødekomme dem og basal, udviklingsstøttende omsorg for netop deres børn.
Tilknytningsundersøgelse. Iværksættes ofte i forbindelse med overvejelser om hjemgivelse i forbindelse med sager om anbringelse. En tilknytningsundersøgelse indeholder helhedsvurdering af barnet/den unges tilknytning til f.eks. plejefamilie, anbringelsessted, biologisk familie. Herunder afdækning af barnets relationer, udviklingsniveau og behov. Tilknytningsundersøgelser undersøgelser kontrolleres altid af ekstern autoriseret psykolog for at sikre at undersøgelsen er etisk og upartisk og dækker opdraget fra kommunen
Der udarbejdes kun undersøgelser på forespørgsel fra kommuner, ikke fra private.